سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) هر سال در روز ۱۶ اکتبر روز جهانی غذا که همزمان با تأسیس این سازمان در سال ۱۹۴۵ است را گرامی میدارد. به همین مناسبت، مراسمهایی در بیش از ۱۵۰ کشور عضو شامل جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.
این مراسمها آگاهی و اقدام جهانی برای حمایت از افرادی که دچار گرسنگی هستند و نیز تأمین امنیت غذایی و رژیم غذایی مناسب برای همه، را ترویج میکند.
روز جهانی غذا همچنین فرصت مناسبی است تا افکار عمومی جهان بدانند که ما میتوانیم به گرسنگی پایان داده و تبدیل به «نسل گرسنگی صفر» شویم اما برای دستیابی به این هدف همه باید با یکدیگر همکاری کنند. «گرسنگی صفر» دومین آرمان توسعه پایدار سازمان ملل است که در سال ۲۰۱۶ به منظور ریشهکنی گرسنگی تا سال ۲۰۳۰ توسط جامعه جهانی تصویب شد.
شایان ذکر است که سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد(فائو) روز جهانی غذا (۲۰۱۷) را با همکاری سازمانهای ایرانی در دو مراسم مجزا در تهران گرامی داشت تا بر اهمیت شعار سال جاری «تغییر آینده مهاجرت؛ سرمایهگذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی» تأکید کند.
به گزارش دفتر نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران، این دو مراسم بینالمللی به میزبانی سازمان غذا و دارو و نیز انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور برگزار شدند تا درباره مهاجرت و چالشهای پیش روی جوامع روستایی در ایران، اطلاعرسانی شود.