صفحه نخست » برگزیده‌ها » تاثیر گوگرد بر کیفیت پسته

طرح پژوهشی با عنوان “مقایسه ویژگی‌های کمی و کیفی پسته تر بر اثر کاربرد برگی گوگرد میکرونیزه و عنصری” با همکاری دانشگاه ولی‌عصر و پژوهشکده پسته اجرا خواهد شد. هدف اصلی از اجرای طرح به شرح زیر است:

  • بررسی میزان گوگرد کاربردی بر پوست نرم و کیفیت خوراکی مغز میوه پسته تازه.
  • مقایسه اثرات غلظت‌های مختلف گوگرد معدنی، پالایشگاهی و سموم رایج بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوه پسته.
  • بررسی طول دوره انبارمانی پسته‌های تر تیمار شده.

 

این پروژه از اردیبهشت‌ماه سال ۹۸ در باغات شهرستان انار شروع خواهد شد. روش کار شامل سمپاشی موونتو (غلظت ۵/۰ در هزار) و کونفیدور (غلظت ۴۰۰میلی لیتر در هزار لیتر آب) و مقایسه آن با دو نوع گوگرد که شامل گوگرد میکرونیزه پالایشگاهی شرکت بهار رویش (۰، ۲۵، ۳۵، ۴۵ و ۶۰ کیلوگرم در هزار لیتر آب) و گوگرد عنصری شرکت زرکوه (۰، ۳۰، و ۶۰ کیلوگرم در هزار لیتر آب) می‌باشد. این آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با ۴ تکرار اجرا می‌شود هر تیمار شامل سه ردیف درخت می باشد که تکرارها در ردیف وسطی انتخاب می‌شوند. محل واحدهای آزمایشی تیمارها به طور تصادفی تعیین می‌شوند و نقشه آزمایش تهیه و محل واحدها با اتیکت مشخص می‌گردد. عملیات سمپاشی طبق نقشه در صبح انجام و تا قبل از گرم شدن هوا خاتمه می‌یابد. برداشت نمونه‌ها نیز در شهریور و اوایل مهر همزمان با برداشت میوه پسته انجام خواهد شد. بعد از انتقال میوه‌ها به آزمایشگاه فاکتورهای کمی و کیفی میوه طی دوره انبارمانی ۲۵ و ۵۰ روز در سردخانه با دمای ۱±۲ درجه سانتی­‌گراد و رطوبت نسبی ۵±۸۷ % محاسبه خواهد شد.