شاخصهای بلوغ
تغییر رنگ از سبز تیره به سبز روشن یا سبز مایل به زرد، سفتی معادل 17 پوند نیرو، 20 تا 40 درصد بخش خوراکی عاری از نشاسته شود. به طورکلی حدود 135 تا 150 روز از مرحله تمام گل گذشته باشد.
شاخصهای کیفیت
سفتی، تردی، بدون آردیشدن، طعم و مزه، از جمله مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون و مواد فرارمعطر، عاری از نقصهایی مانند صدمات سطحی، پوسیدگی، شکاف در بخش نزدیک به دمگل و ناحیه کاسبرگها، لکه تلخ، اسکالد، قهوهای شدن داخلی، چروکیدگی
دما و رطوبت نسبی بهینه انبار
دمای بهینه:
0°C ± 1°C (32°F ± 2°F)
دمای انجماد:
رطوبت نسبی:
90-95%
نرخ تنفس
20°C (68°F) | 10°C (50°F) | 5°C (41°F) | 0°C (32°F) | دما |
15-30 | 7-12 | 4-8 | 3-6 | ml CO2/ kg·hr |
دی اکسید کربن تولید شده (ml/kg/hr) را در 440 ضرب کنید،تا تولید گرما برحسب Btu / ton / day بهدست آورید و یا در 122 ضرب کنید تا گرمای تولیدی برحسب کیلوکالری / تن/ روز را بهدست آورید. برای سیبهای رسیده نرخ تنفس بیشتر است.
نرخ تولید اتیلن
20°C (68°F) | 10°C (50°F) | 5°C (41°F) | 0°C (32°F) | دما |
20-150 | 5-60 | 2-25 | 1-10 | µl/kg·hr |
برای سیبهای رسیده نرخ تنفس بیشتر است
پاسخ به اتیلن
اتیلن رسیدن را تحریک میکند. بسته به بلوغ در زمان برداشت، مدت و نحوه نگهداری (هوا یا اتمسفرکنترلشده) نتایج مختلفی ازمزایای حذف اتیلن در انبار سرد یا اتمسفر کنترلشده وجود دارد.
پاسخ به اتمسفر کنترلشده
برای میوههای که بیش از یک ماه باید نگهداری شوند، میتوان از مزایای نگهداری درانبار با اتمسفرکنترلشده مانند حفظ سفتی گوشت، اسیدیته و رنگ پوست استفاده شود. پتانسیل نگهداری درانبار با اتمسفرکنترلشده تا 10 ماه (در مقابل، هوای آزاد 6 ماه) است. اتمسفرهای توصیهشده: 3-1 درصد اکسیژن + 3-1.5 درصد دی اکسید کربن
ناهنجاریهای فیزیولوژیکی
پژمردگی: سیبهای گلدندلیشز بسیار حساس به از دستدادن آب هستند. کاهش وزن میتواند به اندازه 3 تا 6% باشد. سردکردن سریع، نگهداری میوه در جعبه با کیسههای پلاستیکی و تجهیزات برودتی با طراحی مناسب باعث کاهش از دستدادن آب میشود.
کبودی (ضرب دیدگی): میتواند بیش از اندازه باشد، بهخصوص برای گلدن دلیشز که کبودی بیشتر دیده میشود. جابهجایی آرام مهم است.
لکه تلخ: لکههای قهوهای فرورفته روی پوست، بهویژه در انتهای کاسه گل، مربوط به غلظت کم کلسیم در سیب است. بهترین روش کنترل محلولپاشی کلسیم قبل از برداشت و غوطهوری درکلسیم قبل از انبار سرد میباشد. اعمال محلولپاشیهای باغی در شرایط خشکشدن سریع مانع از Russeting میشود. با انباراتمسفر کنترلشده میزان بروز کاهش مییابد.
سوختگی سطحی: قهوهایشدن پوست که در سردخانه توسعه مییابد. حساسیت گلدندلیشز کم است. انبار با اتمسفر کنترلشده بروز ناهنجاری را بهتأخیر میاندازد. استفاده مکرر دیفنیل آمین توصیه میشود.
خسارت اتمسفرکنترلشده: سطح اکسیژن زیر 1% و CO2 بالای 15%ممکن است بهدلیل متابولیسم تخمیری باعث ایجاد عطر و طعم نامطبوع شود. سایر علائم آسیب CO2 شامل ضایعات قهوهای و فرورفتگی جزیی برروی پوست یا قهوهایشدن و حفرههای داخلی است.
ناهنجاریهای پاتولوژیک
هسته-مرکز کپکزده: از چندین قارچ از جمله Alternaria sp. ،Fusarium sp. ، Aspergillus و Penicillium ایجاد میشود. سیبهای گلدندلیشز بهدلیل بخش میانی گسترده یا عمیق بسیار حساس هستند. غوطهوری در آب میتواند بروزبخش میانی کپک زده را افزایش دهد.
کپکآبی، کپکخاکستری: دو بیماری مهم پس از برداشت سیبهای گلدندلیشز توسط penicillium ،expansum و Botrytis cinerea ایجاد میشود. هردو قارچ پاتوژن زخم هستند.رعایت اصول بهداشتی برای کنترل این بیماریها بسیار مهم است. غوطهوری در آب میتواند اسپورهای penicillium و Botrytis را بر روی زخمهای ناشی از عملیات برداشت توسعه دهد. استفاده از قارچکشها در هنگام غوطهوری ممکن است باعث کاهش پوسیدگی شود.
راهنمای عکس پس از برداشت
بلوغ و کیفیت

تصاویر ناهنجاریها






