شاخصهای بلوغ
هندوانه (.Citrullus lanatus Thunb) در بلوغ کامل برداشت میشود زیرا معمولا پس از جدا شدن از بوته، رنگ داخلی بیشتر نمیشود یا قند آن افزایش نمییابد.
رنگ لکه زمین (بخشی از هندوانه که روی خاک قرار دارد) در زمان بلوغ مناسب برداشت از سفید کم رنگ به زرد کرمی تغییر میکند.
یکی دیگر از شاخصهای مورد استفاده در برداشت شامل پیچک پژمرده اما کاملا خشک نشده بوته نزدیک به محل اتصال دمگل به میوه ساقه است. برای تخمین بلوغ جمعیت هندوانه از نمونهگیری تخریبی استفاده میشود. برای ارقام بذری، بلوغ زمانی حاصل میشود که پوشش ژلاتینی (آریل) اطراف بذر مشخص نباشد و پوست بذر سفت باشد. ارقام در زمان بلوغ از نظر مواد جامد محلول بسیار متفاوت هستند. به طور کلی، حداقل مقدار مواد جامد محلول 10% در گوشت در نزدیکی مرکز هندوانه نشان دهنده بلوغ مناسب است اگر گوشت آن نیز سفت، ترد و خوش رنگ باشد.
شاخصهای کیفیت
- هندوانهها باید از نظر ظاهری متقارن و یکنواخت باشند.
- سطح باید در ظاهر براق و روشن باشد.
- فاقد خراش، آفتاب سوختگی، ساییدگیهای حمل و نقل یا سایر عیوب سطحی یا کثیفی باشند.
- شواهدی از کبودی وجود نداشته باشند.
- از نظر اندازه ظاهری سنگین داشته باشند.
- درجهبندی ایالات متحده عبارتند از: ممتاز، درجه1 و درجه 2، تمایز بین نمرات عمدتاً بر اساس ظاهر خارجی است.
دما و رطوبت نسبی بهینه انبار
10-15 درجه سانتیگراد (59-50 درجه فارنهایت). عمر انباری میوه معمولا 14 روز در دمای 15 درجه سانتیگراد (59 درجه فارنهایت) و حداکثر 21 روز در دمای 10-7 درجه سانتیگراد (50-45 درجه فارنهایت) است.
برای انبار کوتاه مدت یا انتقال به بازارهای دور (بیش از 7 روز)، اکثر توصیهها از دمای 7/2 درجه سانتیگراد (45 درجه فارنهایت) و 85 تا 90 درصد رطوبت نسبی بهعنوان شرایط قابل قبول جابجایی استفاده میکنند. با این حال، هندوانهها در این دما مستعد خسارت سرمازدگی هستند. نگهداری طولانی مدت در این دما باعث خسارت سرمازدگی میشود که پس از انتقال به دمای معمولی خرده فروشی به سرعت ظاهر میشود. بسیاری از هندوانهها هنوز در طول انتقال بدون سرد کردن اولیه یا در دمای سرد ارسال میشوند. این میوهها باید برای فروش سریع در بازار استفاده شوند زیرا کیفیت در این شرایط به سرعت کاهش مییابد.
رطوبت نسبی بهینه 90-85 %، رطوبت نسبی بالا به طور کلی برای کاهش خشک شدن و از دست دادن براقیت توصیه میشود.
نرخ تنفس
ml CO2/kg·hr | F F° | دما CC° |
NR | 32 | 0 |
3-4 | 41 | 5 |
6-9 | 50 | 10 |
NA | 59 | 15 |
17-25 | 68 | 20 |
NA | 70 | 25 |
دیاکسیدکربن تولید شده (ml/kg/hr) را در 440 ضرب کنید، تا تولید گرما برحسب Btu / ton / day بهدست آورید و یا در 122 ضرب کنید تا گرمای تولیدی برحسب کیلوکالری / تن/ روز را بهدست آورید.
NR: به دلیل خسارت ناشی از سرمازدگی توصیه نمیشود.
NA: داده وجود ندارد.
نرخ تولید اتیلن
پایین: 1-0/1 میکرولیتر بر کیلوگرم در ساعت در 20 درجه سانتیگراد (68 درجه فارنهایت).
پاسخ به اتیلن
قرار گرفتن در معرض اتیلن با غلظت پایین 5 پیپیام به مدت 7 روز در دمای 18 درجه سانتیگراد (64 درجه فارنهایت) باعث از دست دادن غیرقابل قبول سفتی و کیفیت خوراکی میشود.
پاسخ به اتمسفر کنترلشده
انبار با اتمسفر کنترلشده یا حمل و نقل به عنوان مزایای کنترل شده برای هندوانه شناخته نمیشود.
ناهنجاریهای فیزیکی و فیزیولوژیکی
جابجایی نادرست و بارگیری هندوانهها بهصورت فله اغلب منجر بهخسارات جدی حمل و نقل بهدلیل ضربه و ترکخوردگی میشود.
کبودی داخلی منجر به تجزیه زودرس گوشت و آردیشدن میشود.
خسارت سرمازدگی: معمولا پس از نگهداری در دمای کمتر از 7 درجه سانتیگراد (45 درجه فارنهایت)، اختلالات برای چندین روز رخ میدهد. علائم خسارت ناشی از سرمازدگی عبارتنداز: فرورفتگی، کاهش رنگ گوشت، از دست دادن طعم میباشد.
ناهنجاریهای پاتولوژیک
بیماریها میتواند منابع مهم تلفات پس از برداشت بسته به فصل، اختلالات منطقهایی و شرایط آب و هوایی محلی در هنگام برداشت باشند. به طور کلی این تلفات در مقایسه با خسارت فیزیکی ناشی از کبودی و جابجایی سخت کم هستند.
پوسیدگی سیاه، ناشی از Didymella bryoniae، Anthracnose ناشی از Colletotrichum orbiculare و پوسیدگی فیتوفتورا میوه در مناطقی با بارندگی و رطوبت بالا در هنگام تولید و برداشت رایج است.
فهرست گستردهای از ضایعات انتهای ساقه، انتهای گلگاه، پوسیدگی پوست یا ضایعات سطحی از جمله باکتری Erwinia و پاتوژنهای قارچی Alternaria، Botrytis، Cladosporium، Geotrichum، Rhizopus و گاهی اوقات Mucor، Fusarium و Tricothecium ممکن است رخ دهد.
شرایط خاص
هندوانه برشخورده یا مکعبی برای سالاد میوه تازه دارای دوره بسیار کوتاهی از کیفیت مطلوب است. گوشت آبگزیده و آردی میشود. عملکرد واریته برای فرش کات در حال حاضر در دسترس نیست.
راهنمای عکس پس از برداشت
بلوغ و کیفیت

ناهنجاریها
