بلوغ و کیفیت
خاس انگلیسی درختچه همیشه سبز، پرچین و درخت کوچک که به خاطر برگهای سبز تیره و میوههای قرمز روشن در فصل تعطیلات ارزشمند هستند. این گیاهان گلهای ماده و نر را روی درختان جداگانه حمل میکنند و بههمین دلیل «دوپایه» نامیده میشوند. بنابراین، فقط گیاهان ماده برای نمونههای دارای میوه برداشت میشوند.
شاخص های کیفیت
holly زمانی برداشت می شود که میوه ها کاملا قرمز شده باشند. از خرید holly در بسته بندی هنگامی که فشردگی قابل مشاهده است خودداری کنید. این نشاندهنده مدیریت ضعیف دما و رشد احتمالی قارچ و تولید اتیلن است. همچنین از مواردی که در آن ریزش میوه یا برگ رخ داده است خودداری کنید.
درجهبندی و دستهبندی
شاخههای با کیفیت holly دارای برگهای سبز تیره یکنواخت، بدون لک و حبههای قرمز روشن هستند. آنها بهندرت بهصورت دسته جمع میشوند، اما ممکن است گروهبندی شوند و در کیسههای پلیاتیلن قرار گیرند.
حساسیت به اتیلن
قرار گرفتن در معرض اتیلن باعث از بین رفتن حبهها و برگها میشود و یک مشکل رایج در holly است که از طریق بازارهای انبوه نگهداری میشود.
پیشتیمارها
بهدلیل حساسیت به اتیلن، holly باید با STS یا 1-MCP پیش تیمار شود که از ریزش جوانه و برگ در طول بازاریابی جلوگیری میکند.
شرایط نگهداری
holly باید در دمای 0-1 درجه سانتیگراد نگهداری شود و حتی ممکن است برای مدت طولانیتری در دماهای پایینتر اما غیر از دمای انجماد نگهداری شود.
بسته بندی
holly ممکن است در جعبههای افقی یا سبدهای سربسته بستهبندی شود. درگذشته، برای کاهش حساسیت به اتیلن شاخهها با محلولهای مختلف (حاوی نفتالین استیک اسید) تیمار میشدند و بههمین دلیل گاهی اوقات در کارتنهای تیمارشده با موم بسته بندی می شدند. استفاده از 1-MCP باید بازاریابی این محصول را بسیار ساده کند.
ملاحظات ویژه
تفاوتهای زیادی بین انواع holly از نظر حساسیت به اتیلن وجود دارد. بهعنوان مثال، رقم"برفورد" اساساً به اتیلن حساس نیست، در حالی که انواع چینی و انگلیسی بسیار حساس هستند. بنابراین انواع holly که به بازار عرضه میشود را بشناسید. برخی از تولیدکنندگان برای کاهش ریزش میوه و برگ و/یا بستهبندی محصول را بهگونهای بسته بندی میکنند که باعث افزایش عمر شود .با این حال، در سطح عمدهفروشی یا خردهفروشی، درحال حاضر هیچ محصولی غیر از STS وجود ندارد که از دست دادن میوهها جلوگیری کند. تیمار با STS باعث کاهش ریزش میوه و برگ میشود. مقدمات پیش از سبز شدن با هالی را انجام ندهید، زیرا ماندگار نخواهد بود.