مقدمه
شامادورا یک عضو با برگهای کوچک از خانواده نخل است که برگهایش ماندگاری خوبی در گلدان دارد. سه عضو دیگر از خانواده نخل (نارگیل، خرما و نخل روغنی) گونههای تجاری مهم برای مصرف غذا در آمریکای شمالی را تشکیل میدهند.
شاخص های کیفیت
نخل شامادورا بهصورت وحشی قابل برداشت است و همچنین در مزارع تولید میشود. شاخهها زمانی برداشت میشوند که کاملاً گسترده، بالغ و سبز تیره باشند. برگسارههای شامادورا باید سبز تیره، تمیز و یک شکل باشند. از برداشت برگهایی که نوک آنها نکروز حاشیهای یا مناطق مرده را نشان میدهد و برگهایی که شروع به زرد شدن میکنند، اجتناب کنید.
درجهبندی و دستهبندی
هیچ استاندارد رسمی درجهبندی برای شامادورا وجود ندارد، اما یکنواختی، اندازه، رنگ و عدم وجود نقص معیارهای مهم کیفیت هستند. دستههای نخل رقم امرلد دارای 25 ساقه هستند.
حساسیت به اتیلن
قرار گرفتن در معرض اتیلن هیچ اثر مضری بر برگ شامادورا ندارد.
پیشتیمارها
هیچ پیشتیماری برای برگهای شامادورا توصیه نمیشود.
شرایط نگهداری
از آنجا که شامادورا یک برگساره استوایی است، اگر برای مدت طولانی در دمای پایین نگهداری شود به خسارت سرمازدگی حساس است. برگها را میتوان به مدت 1 تا 2 هفته در دمای 12/5 درجه سانتیگراد و رطوبت بالا نگهداری کرد.
بسته بندی
برگسارهها بهصورت متراکم معمولا بدون برگههای کاغذ، در جعبههای مقوایی بهصورت افقی استاندارد بستهبندی میشوند،
ملاحظات ویژه
مرگ زودهنگام برگها، خشک شدن و بهداخل لولهای شدن تک برگها نتیجه تنش آبی است: قبل از مرتب کردن ساقهها مطمئن شوید که آنها را دوباره برش دهید زیرا این کار میتواند عمر آنها را چهار برابر کند. این گونه به سرما حساس است، بنابراین در دمای مناسب نگهداری کنید.