بلوغ و کیفیت
نخود گل یکی از مهمترین گلهای شاخه بریده، بخاطر عطر و طیف رنگهای مختلف ارزشمند میباشند. پیش تیمارهای ضد اتیلن اثراث قابل توجهی بر پایداری نخود گل دارد. ترکیب محلولدهی ضربانی با تیمار تیوسولفات نقره یا 1-MCP این گلهای ظریف را قادر میسازد در مراحل اولیه برداشت شوند، زمانیکه گلها کمتر در معرض آسیب هستند و به اندازه یک هفته عمر گلجای داشته باشند.
شاخصهای کیفیت
نخود گل بهطور سنتی زمانی برداشت میشود که آخرین جوانه روی ساقه تقریباً نیمه باز باشد. گلهای "مرحله جوانه" زمانی برداشت میشوند که گلبرگهای اولین جوانه رنگ گرفته است و اندازه تقریباکامل اما هنوز باز نشده باشند. گلها را با نگه داشتن ساقه بین انگشت شست و سبابه نزدیک پایه (حمایت از ساقه رونده با دو انگشت پشت و یکی از جلو) و سپس کشیدن گل به عقب و بالا، از بغل برگ برداشت میکنند. نخود گل باید 5 گل در هر ساقه داشته باشد و در زمان خرید فقط یک گل باز باشد. از خرید دستههایی با گلهای پژمرده یا جاییکه جوانهها یا گلها افتادهاند خودداری کنید.
درجهبندی و دستهبندی
هیچ استانداردی برای نخود گل وجود ندارد، اما گلهای با کیفیت دارای ساقههای بلند و مستقیم و حداقل پنج جوانه در هر سنبله هستند. گلها را میتوان بر اساس رنگ یا به رنگهای مخلوط در دستههای 10 تایی دستهبندی کرد.
حساسیت به اتیلن
قرار گرفتن در معرض اتیلن منجر به پژمردگی سریع گلبرگها، ریزش گلها و باز نشدن جوانههای در حال رشد میشود.
پیشتیمارها
پیشتیمار مناسب عمر گلجای نخود گل را تا حد زیادی بهبود میبخشد. گلها باید با 1-MCP یا STS تیمار شوند و سپس در یک محلول نگهدارنده حاوی 4 درصد ساکارز در طول شب در دمای 20 درجه سانتیگراد قرار داده شوند.
شرایط نگهداری
نخود گل باید در دمای 0-1 درجه سانتیگراد نگهداری شود گلهایی که با 1-MCP و ساکارز پیشتیمار شدهاند، پس از یک هفته انبار در دمای 1 درجه سانتیگراد، بهخوبی باز میشوند و عمر گلجای رضایت بخشی دارند.
بسته بندی
نخود گل در جعبههای افقی یا سبدهای سربسته بستهبندی میشود.
ملاحظات ویژه
از نظر شدت عطر ارقام متفاوت هستند که یکی از ویژگیهای بارز و جذاب نخود گل است.