شاخصهای بلوغ
بلوغ بر اساس فشردگی قسمت خوراکی تعیین میشود. اگر بخش خوراکی با فشار متوسط دست فشرده شود، بلوغ ایدهآل در نظر گرفته میشود. بخش خوراکی بسیار شل بیانگر نابالغ بودن بخش خوراکی است و بخش خوراکی بسیار سفت یا بیش از حد سفت بهعنوان بلوغ بیش از حد در نظر گرفته میشود. کاهوی نارس و بالغ طعم بسیار بهتری نسبت به کاهوهای بیش از حد بالغ دارند که مشکلات پس از برداشت کمتری دارند.
شاخصهای کیفیت
پس از جداکردن برگهای پوششی خارجی، برگها باید به رنگ سبز درخشان و روشن باشند. برگها باید ترد و تازه باشند.
دما و رطوبت نسبی بهینه انبار
دمای 0 درجه سانتیگراد (32 درجه فارنهایت) با رطوبت نسبی بیشتر از 95 درصد برای بهینهسازی عمر انباری کاهو لازم است. در این دما و رطوبت نسبی میتوان ماندگاری 28-21 روز را انتظار داشت. در دمای 5 درجه سانتیگراد (41 درجه فارنهایت) تا زمانی که اتیلن در محیط وجود نداشته باشد، میتوان ماندگاری 14 روزه را انتظار داشت. خنک کردن با خلاء معمولاً برای کاهوی iceberg استفاده میشود، اما خنک کردن با هوای فشرده نیز ممکن با موفقیت مورد استفاده قرار گیرد.
خسارت یخزدگی
خسارت یخزدگی میتواند در مزرعه رخ دهد و باعث جدا شدن اپیدرم از برگ شود. این باعث ضعیفشدن برگ شده و منجر به پوسیدگی سریعتر باکتریایی میشود. در طول انبار، اگر کاهو در دمای کمتر از 0/2- درجه سانتیگراد (31/7 درجه فارنهایت) نگهداری شود، ممکن است خسارت یخزدگی رخ دهد. علایم به صورت یک ناحیه نیمه شفاف تیره یا آبگزیده ظاهر میشود که پس از ذوبشدن لزج و به سرعت خراب میشود.
نرخ تنفس
بخش خوراکی کاهوی iceberg نرخ تنفس متوسطی دارند:
دما | 0°C (32°F) | 5°C (41°F) | 10°C (50°F) | 15°C (59°F) | 20°C (68°F) |
ml CO2/kg·hr | 3-8 | 6-10 | 11-20 | 16-23 | 25-30 |
برای محاسبه تولید گرما، کربندی اکسید تولید شده (ml/kg/hr) را در 440 ضرب کنید، برحسب Btu / ton / day را بهدست آورید یا در 122 ضرب کنید تا برحسب کیلوکالری / تن/ روز را بهدست آورید.
نرخ تولید اتیلن
خیلی کم، کمتر 0/1 میکرولیتر بر کیلوگرم در ساعت در 20 درجه سانتیگراد (68 درجه فارنهایت).
پاسخ به اتیلن
کاهوی iceberg بهشدت به اتیلن حساس است. لکه زنگاری (به اختلالات فیزیولوژیکی مراجعه کنید) شایعترین علامت قرار گرفتن در معرض اتیلن است.
پاسخ به اتمسفر کنترلشده
برخی از مزایای ماندگاری را میتوان با اکسیژن اتمسفر کم (3-1 درصد) در دمای 5-0 درجه سانتیگراد (41-32 درجه فارنهایت) به دست آورد. اکسیژن اتمسفر کم باعث کاهش میزان تنفس و کاهش اثرات مضر اتیلن میشود. نگهداری کاهو با بخش خوراکی سالم در اتمسفرهای حاوی CO2 مناسب نیست و ممکن است با نگهداری در غلظت بیش از 2% دی اکسید کربن آسیب ببینند (به اختلالات فیزیولوژیکی، لکه قهوهای مراجعه کنید). با این حال، کاهوهای برش یافته برای محصولات سالادی معمولاً در اتمسفرهای کم اکسیژن (1>درصد) و دی اکسید کربن بالا (10%) بستهبندی میشود زیرا این شرایط قهوهایشدن روی سطوح برش یافته را کنترل میکند. در قطعات سالادی، قهوهایشدن سطح برش سریعتر و گستردهتر از علائم لکه قهوهای ناشی از CO2 اتفاق میافتد.
ناهنجاریهای فیزیولوژیکی
اختلالات زیادی برای کاهوی Iceberg شناسایی شده است. برخی از اختلالات بسیار رایج و مهم عبارتند از:
نوکسوختگی: اختلالی که در مزرعه ایجاد میشود و مربوط به شرایط اقلیمی، انتخاب رقم و تغذیه معدنی است. برگهای نوکسوخته بدشکل هستند و حاشیه برگهای آسیبدیده ضعیفتر و مستعد پوسیدگی هستند.
لکه زنگار: یک اختلال شایع به دلیل قرار گرفتن در معرض غلظتهای پایین اتیلن است که باعث تحریک تولید ترکیبات فنلی میشود و منجر به تشکیل رنگدانههای قهوهای میشود. لکه زنگار بهصورت لکههای قهوهای تیره به خصوص در قسمت میانی ظاهر میشوند. در شرایط پیشرفته، لکههای زنگار روی بافت سبز برگ و سرتاسر بخش خوراکی دیده میشود. این اختلال کاملاً سطحی است اما کاهو را غیرقابل فروش میکند.
لکه قهوهایی: علائم این اختلال لکههای بزرگ و فرورفته در قسمتهای میانی است و رنگ زرد متمایل به قرمز مایل به قهوهای دارد. لکهها ممکن است با گذشت زمان تیره یا بزرگ شوند. لکه قهوهای نیز در برخی موارد به صورت رگههای قهوهای مایل به قرمز ظاهر میشود. لکه قهوهای در اثر قرار گرفتن در اتمسفر بالای 3% دی اکسید کربن بهخصوص در دماهای پایین ایجاد میشود.
رگبرگ صورتی: اختلالی که در آن قسمتهای میانی رنگ صورتی به خود میگیرند. کاهوی بیش از حد بالغ و دمای بالای انبار این اختلال را افزایش میدهند. قرار گرفتن در معرض اتیلن اختلال را افزایش نمیدهد و اتمسفرهای با O2 کم آن را کنترل نمیکند.
ناهنجاریهای پاتولوژیک
اختلالات پاتولوژیکی: پوسیدگی نرم باکتریایی توسط گونههای متعدد باکتری ایجاد میشود و منجر به تجزیه و لزج شدن بافت آلوده میشود. پوسیدگی نرم ممکن است به دنبال آلودگی قارچی رخ دهد. حذف برگهای بیرونی، خنککردن سریع و دمای پایین انبار باعث کاهش توسعه پوسیدگی نرم باکتریایی میشود.
پاتوژنهای قارچی: ممکن است منجر به فساد و آبکی شدن کاهو شود (پوسیدگی نرم آبکی ناشی از Sclerotinia یا پوسیدگی کپک خاکستری ناشی از Botrytis cinerea)، اما با ایجاد اسپورهای سیاه و خاکستری از پوسیدگی نرم باکتریایی متمایز میشود. حذف برگهای بیرونی و دمای پایین نیز از شدت این پوسیدگیها میکاهد.
ناهنجاریهای فیزیکی
شکستن رگبرگهای میانی اغلب در حین بستهبندی در مزرعه رخ میدهد و باعث افزایش قهوهای شدن و افزایش حساسیت به پوسیدگی میشود.
راهنمای عکس پس از برداشت
بلوغ و کیفیت

پاسخ به اتمسفر کنترل شده CA

ناهنجاریها




