شاخصهای بلوغ
زمانی مشخص میشود که تقریباً 10 تا 20 درصد از برگهای گیاه افتاده باشند.
برای تسریع در تبدیل رشد فعال به خواب، زیر غدهها را 1 تا 2 اینچ برش دهید.
زمانیکه پیاز در مزرعه خشک میشود، بلوغ زمانی حاصل میشود که گردن پیاز کاملاً خشک شود و لغزنده نباشد. به طور معمول در این حالت 8-5 % کاهش وزن پس از برداشت حاصل میشود.
شاخصهای کیفیت
- گردن و فلس بالغ
- سفتی
- قطر (اندازه غده)
- عدم وجود پوسیدگی، آسیب حشرات، آفتاب سوختگی، سبزشدن، جوانهزدن، خسارت یخزدگی، کبودی و سایر نقصها
- درجه تندی
دما و رطوبت نسبی بهینه انبار
دما
التیامدهی: زمانیکه دماها حداقل 24 درجه سانتیگراد (75 درجه فارنهایت) باشد یا در معرض 12 ساعت 30 تا 45 درجه سانتیگراد (86 تا 113 درجه فارنهایت) برای عملآوری هوای فشرده، عملآوری مزرعه انجام شود.
انبار، پیاز ملایم: معمولاً 5/0 تا 1 ماه در 0 درجه سانتیگراد (32 درجه فارنهایت). پیاز تند: به طور معمول تا 6 تا 9 ماه در دمای 0 درجه سانتیگراد (32 درجه فارنهایت) بسته به رقم.
رطوبت نسبی
التیامدهی: 75 تا 80 درصد برای توسعه رنگ در بهترین مقیاس.
انبار: 65 تا 70 درصد با تهویه هوای کافی (1m3/min/m3 هر پیاز)
نرخ تنفس
پیاز کامل. 4-3 میلیلیتر برکیلوگرم در ساعت در 5-0درجه سانتیگراد (32-41 درجه فارنهایت).
27-29 میلیلیتر برکیلوگرم در ساعت در دمای 27-25 درجه سانتیگراد (79-75 درجه فارنهایت).
نگهداری در دمای 25-5 درجه سانتیگراد (75-41 درجه فارنهایت) به جوانهزدن کمک می کند و برای دورههای طولانی توصیه نمیشود.
پیاز خرد شده. 40-60 میلیلیتر برکیلوگرم در ساعت در دمای 5-0 درجه سانتیگراد (41-32درجه فارنهایت). دی اکسید کربن تولید شده (ml/kg/hr) را در 440 ضرب کنید، تا تولید گرما برحسب Btu / ton / day به دست آورید و یا در 122 ضرب کنید تا گرمای تولیدی برحسب کیلوکالری / تن/ روز را بهدست آورید.
نرخ تولید اتیلن
پیاز کامل: کمتر از0/1 میکرولیتر برکیلوگرم در ساعت در 5-0 درجه سانتیگراد (41-32 درجه فارنهایت
پیاز خرد شده: N/A
پاسخ به اتیلن
اتیلن ممکن است جوانه زدن و رشد قارچهای عامل پوسیدگی را بیشتر کند.
پاسخ به اتمسفر کنترلشده
هیچ مزیت تجاری برای ارقام با پتانسیل انبار طولانی شناسایی نشده است. پیازها با اکسیژن کمتر از 1 درصد و 10 درصد دی اکسیدکربن آسیب میبیند. استفاده تجاری ازانبار اتمسفر کنترل شده (3% اکسیژن و 7-5% دی اکسیدکربن) برای انواع پیاز شیرین (پتانسیل انبار کوتاه مدت) وجود دارد. پیازهای خرد شده از شرایط CA با 1/5 درصد اکسیژن و 10 درصد CO2 سود میبرند.
ناهنجاریهای فیزیولوژیکی
خسارت یخزدگی: فلسهای نرم آبگزیده به سرعت در اثر رشد میکروبی بعدی پوسیده میشوند.
فلسهای شفاف: شبیه خسارت انجماد است و با نگهداری سریع در انبارسرد پس از التیامدهی جلوگیری میشود.
ادامه التیامدهی: تأخیر 3-4 هفتهای در انبارداری در سردخانه خطر را به میزان قابلتوجهی افزایش میدهد.
سبز شدن: قرار گرفتن در معرض نور پس از عملآوری باعث سبز شدن فلسهای بیرونی میشود.
خسارت آمونیاک: لکههای قهوهای مایل به سیاه ناشی از نشت گاز آمونیاک در طول انبارداری است
ناهنجاریهای پاتولوژیک
پوسیدگی گردن بوتریتیس. پوسیدگی آبکی از ناحیه گردن شروع میشود و در کل غده به سمت پایین حرکت میکند. رشد قارچ خاکستری روشن تا خاکستری بهطور کلی در آلودگی گردن و در فلسهای بیرونی قابل مشاهده است. خشک کردن و التیامدهی مناسب پیاز اساسأ از این اختلال انباری جلوگیری میکند. شرایط انبار (مانند بالا) باید حفظ شود تا از ایجاد تراکم روی غدهها جلوگیری شود.
کپک سیاه: تغییر رنگ سیاه و چروکشدن گردن و فلسهای بیرونی ناشی از قارچ Aspergillus niger. اغلب با کبودی همراه است و منجر به پوسیدگی نرم باکتریایی میشود. نگهداری در دمای پایین رشد قارچ را پس از آلودگی مزرعه یا جابجایی به تأخیر میاندازد، اما رشد آن در دمای بالای 15 درجه سانتیگراد (59 درجه فارنهایت) از سر گرفته میشود.
کپک آبی: پوسیدگی نرم، آبکی گردن و فلسهای بیرونی و به دنبال آن ظاهر شدن اسپورهای کپک سبز آبی (گاهی اوقات زرد مایل به سبز) اسپورهای قارچ پنیسیلیوم، کبودی و سایر آسیبهای مکانیکی، آفتاب سوختگی و خسارت یخزدگی را به حداقل برسانید.
پوسیدگی نرم/ پوسیدگی باکتریایی: آبگزیدگی، بوی بد و پوسیدگی مایع چسبناک ناشی از Erwinia carotovora subsp. carotovora میباشد.
پوست لغزنده. بهطور کلی فقط در ناحیه گردن و پس از برش برای نمایان شدن فلسهای داخلی قابل مشاهده است. فلسها ظاهری آبکی و پخته دارند.
پوست ترش. پوسیدگی لزج و زرد مایل به قهوهای بهطور کلی محدود به پوستههای داخلی است که هنگام قرار گرفتن در معرض آن بوی ترش میدهد.
کنترل پوسیدگی باکتریایی عمومی:
فقط در بلوغ کامل برداشت کنید
خشککردن و التیامدهی مناسب
بهحداقل رساندن کبودی و خراشیدگی
حفظ شرایط انباری مناسب (مانند بالا) برای جلوگیری از تشکیل تراکم روی غدهها.
ملاحظات ویژه
پیازها هم عامل بوی انبار برای سایر محصولات، مانند سیب، کرفس و گلابی است و هم جاذب بو از محصولاتی مانند سیب هستند.
راهنمای عکس پس از برداشت
ناهنجاریها



